Koge hos mig..
blev inte riktigt som jag tänkt mig men att man blir sjuk kan ingen hjälpa, så istället för Midihönan som fick stanna hemma så fick Tuppen rycka in på middagen..:)
försökte förmedla bilder till Midi så hon kunde se vad vi åt men det funkade ju klart inte..:( dumma dumma! och varför vet jag inte?
Varmrätten blev inte riktigt som jag tänk mig men fick modifiera om lite så det blev bra ändå...
Och så till Landet då...!..vad kan det vara?
Maxi kom till kl 18..precis efter jobb och var inte hon hungrig så var ialla fall både jag och Tuppen det..:)
Förrätten såg ut så här..och var riktigt god!

Koko Sabzi (4port)
5 Ägg
5 dl hackade Örter (persilja, gräslök, purjolök, dill, spenat)
1 tsk Salt
2 tsk Gurkmeja
1 krm Peppar
2 st pressade Vitlökar
2 msk Smör
Vispa äggen med salt peppar och gurkmeja. Blanda ner örterna, spara lite till garneringen, pressa i vitlökarna
Stek omeletten på medelvärme i smör tills den stelnat med lock över..
dela den i bitar och vänd på dem, värm ytterligare några minuter
strö över örterna och en skiva citron
Mumsfilibabba!
Varmrätten..ja den var jättegod men kunde inte servera den som den var utan fick sila bort gojan?..usch såg förfärligt ut!
Gojan = valnöt/lök pastan

(klickbara bilder)
Fesenjan (6pers)
400g Valnötter
800g Kycklingfile'
3 gula Lökar
1/2 dl Matolja
6 dl kokande Vatten
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
saft från 4 Granatäpplen
Skala och hacka löken grovt, mal valnötter och lök i matberedare till en grov pasta...(det var det här som var skum goja..)
skär kycklingen i mindre bitar och bryn upp, salta och peppra,lägge över dem i en större gryta.
blanda i pastan (gojan) och fräs med kycklingen en liten stund..under omrörning!
koka upp vatten under tiden och häll det kokandes over kycklingen, rör om och sätt på lock! puttra i 30 min
dela och pressa granatäpplena..ta upp kycklingen med hålslev och lägg åt sidan i en skål..
Tillsätt jucien och fortsätt koka i 30 min till..gärna längre! fettet från nötterna ska flyta upp till ytan och separera. Späd med mera vatten så såsen inte kokar torrt..tillsätt kycklingen och koka upp, smaksätt med salt och peppar..servera med ris..
såg hemskt ut!!..liknade någon grå hemsk korn röra så jag silade faktiskt bort valnötspastan..inte lätt det lär ni märka..fick sen lyxa till med lite grädde i såsen så den skulle räcka..:)
gott blev det ialla fall tillslut!
under middagen ringde vi upp Midi..i tron att hon fått bilderna..:( för att de skulle kunna lista ut landet..Asien var det första vid bordet..(hihi..fel fel fel!)..midi kom med Frankrika fast det har vi ju haft..österrike då för hon tyckte det kändes europeiskt..Tji fick dem..Maxi drog till med Israel...(nej nej nej!)..då hjälpte jag lite på traven och hamnade slutligen i Iran...:)
Efterrätten togs i samband med Kaffe Trissskrap och mysig småprat..

Paradisfrukter (4 pers)
1 Granatäpple
1 Mango
1/2 Honungsmelon
2 Kiwi
250g Vindruvor
2 msk hackade Pistagenötter..(viket jag såklart glömde lägga på vid servering!..fick ta ny bild!..där av inte så fin längre..hahaa..)
Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna..skala resten av frukterna och skär ner i bitar..halvera vindruvorna och lägg sen upp i portionskålar servera med vaniljcreme (typ ädelvisp eller keldas vaniljsås vispad!
kvällen blev lyckad trots incidenter som sjukdom och receptförändringar..
avslutningsvis ringde vi upp Midi och körde triss skrapet via högtalaren på telefon..lilla kycklingen var också..:)..Maxi i soffan vann 25:- x 2..:) bättre än ingent men vi väntar fortfarande på storvinst!
Krya på dig Midi..hoppas du mår något bättre idag..och du Maxi..njut lite för oss andra med..;-)
Love and Peace, peace and Love..<3
Kommentarer
Postat av: Midi
Åhh vad jag missade... Så himla tråkigt. Och inte ens den lilla pycklingen gav mig tur. Tar igen det nästa gång... Hälsar Yrsel-Dyrsel Hönan
Postat av: Christian
Wow, vilken vacker måltid.
Smakade den lika bra som den ser ut, ja, då måste det ha varit en riktig brakmåltid :P
Ha det bra och sköt om dig!!
Trackback